Resultaat 1–36 van de 301 resultaten wordt getoond

7 SOORTEN KRUIDEN

7 soorten kruidenmix past overal bij en is dan ook in bijna alle gerechten te gebruiken. Denk hierbij aan vlees, groenten en pasta.

AARDAPPEL KRUIDENMIX

Met deze mixen kun je met één zakje je gehele maaltijd op smaak brengen. Heerlijke winterse Hachee, Goulash of Chili con Carne of verschillende stamppotten, met Verstegen chef je het allemaal zelf.

ADA CAYI – SALIE BLAD HEEL

Gebruik: Doe het zakje in een kopje en overgiet dit met kokend water, 5-10 minuten laten trekken. Driemaal daags een kopje drinken. mag gezoet worden.

Samenstelling: Salvia officinalis : Echte Salie

AJOWAN ZAAD HEEL

Ajowan wordt meestal gebruikt in de Indiase keuken, waar het ook bekend staat als bisschopswortel of carambolem. De zaden zijn bijzonder geschikt voor delicate vegetarische gerechten.

AMANDEL MEEL

Amandel imitatiepoeder is een poeder dat de smaak van amandelen heeft, zonder dat het daadwerkelijke amandelen bevat.

AMANDEL SCHAAFSEL

Amandelschaafsel is zeer geschikt als decoratie voor zoete gerechten, zoals taart en speculaas.

AMERICAN STEAK KRUIDENMIX

American Steak kruiden zijn heerlijk voor het marineren van vlees. Vermeng de kruiden met olijfolie, smeer je vlees in met het mengsel en smullen maar!

ANIJSZAAD GEMALEN

Anijs geeft een heerlijk aroma aan je gerecht en kan een medicinale werking hebben. Daarnaast wordt anijs gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld pepernoten, koekjes, brood en alcoholische dranken.

ANIJSZAAD HEEL

Anijszaden zitten vol met mineralen zoals ijzer, magnesium, calcium, mangaan, zink, kalium en koper. Daarnaast geeft anijs een heerlijk aroma aan je gerecht.

APPELTAART KRUIDEN

Appeltaart kruiden is een zoete combinatie van kruiden, te gebruiken voor het bakken van heerlijke appeltaart, maar ook voor het maken van veel ander gebak en zelfs enkele hartige creaties.

ARABISCHE GOM POEDER

Arabische gom wordt gebruikt bij het maken van snoepgoed zoals drop, spekken, schuimpjes en kauwgom, in frisdranken, ijs, aroma's, zoetstoffen en in de patisserie.

ARGENTIJNSE KRUIDEN

De Argentijnse kruidenmix is een groene melange voor vleesgerechten afkomstig uit Argentinië. Deze mix is het best te gebruiken met olijfolie als een marinade op het vlees.

ARROWROOT POEDER

Arrowroot is een uitstekend bindmiddel voor romige sauzen en glazuur met neutrale smaak. Uitstekend voor binden van zure vruchten. Arrowroot is het ideale bindmiddel om vloeistoffen in te dikken.

ASAFOETIDA POEDER

Het wordt gebruikt als smaakversterker in curry en stoofgerechten en is zeer geschikt voor peulvruchten. Geur en smaak hebben iets weg van prei, ui en knoflook.

BABIPANGANG KRUIDEN Z\Z

Babi pangang heeft een zeer uitgebalanceerde smaak van steranijs, venkel, kruidnagel en kaneel. Samen vormen deze kruiden een van 's werelds bekendste en oudste kruidenmixen.

BAHARAT KRUIDEN

Deze premiummix heeft een complexe balans van pittige smaken. Baharat is overheersend hartig en lichtzoet, met een aanhoudende hitte.

BAMI KRUIDENMIX

De bami kruidenmix is een oosterse mix voor smakelijke noedels of bami. De mix is licht gekruid en bevat paprika en ui.

BARBEQUE GROF KRUIDENMIX

Geniet van een zomerse barbecue of een feestelijke winterse grill met deze barbecue en grill kruidenmengeling. Deze kruidenmengeling voor barbecue, braden en grillen kan je gebruiken als basis voor een marinade.

BARBEQUE KRUIDEN

Deze kruidenmix kun je gebruiken om te genieten van een zomerse BBQ of een feestelijke winterse grill. Barbecue kruiden kan je samen met wat zout gebruiken als basis voor een marinade.

BASILICUM GEMALEN

Europese basilicum is een essentieel ingrediënt in de mediterrane keuken en gaat erg goed samen met kappertjes, bieslook, koriander, knoflook, marjolein, oregano, munt, peterselie, rozemarijn en tijm. Bijna alles smaakt beter met basilicum.

BASILICUM GESNEDEN

Europese basilicum is een essentieel ingrediënt in de mediterrane keuken en gaat erg goed samen met kappertjes, bieslook, koriander, knoflook, marjolein, oregano, munt, peterselie, rozemarijn en tijm. Bijna alles smaakt beter met basilicum. Enkele voorbeelden zijn: tomaten, maïs, olijven, mozzarella, gevogelte, zeevruchten, pasta, sauzen en pizza.

BERBERE KRUIDEN

Populairste kruid uit Ethiopië Berbere of berberi is een Afrikaans kruidenmengsel dat aan de meeste Ethiopische stoofschotels zoals Gored Gored wordt toegevoegd. Berbere heeft een smaakvolle, kruidige en milde smaak.

 

BIEFSTUK KRUIDEN

Een lekkere biefstuk die stevig is van buiten en mals van binnen begint met de juiste kruiden. Om een biefstuk goed te kruiden is de timing heel belangrijk en moet je het vlees gelijkmatig bestrooien.

BIESLOOK BUISJES

Populairste kruid uit Ethiopië Berbere of berberi is een Afrikaans kruidenmengsel dat aan de meeste Ethiopische stoofschotels zoals Gored Gored wordt toegevoegd. Berbere heeft een smaakvolle, kruidige en milde smaak.

 

BIRYANI KRUIDEN

Biryani is een gemengde rijstschotel uit India. Het wordt gemaakt met Biryani kruiden, rijst, groenten of vlees.

BLAAS EN NIER KRUIDEN 160 GR

Gebruiksaanwijzing:

Doe het zakje in een kopje en overgiet dit met kokend water, 5-10 minuten laten trekken. Diemaal daags een kopje drinken. Mag gezoet worden

BLOEDZUIVEREND THEE 120 GR

Gebruik: 2 eetlepels per halve liter kokend water. 10 minuten laten trekken en daarna zeven. U kan er meerdere kopjes van drinken. Mag gezoet worden, bij voorkeur met honing.

Vlierbloesem, brandnetelblad en jeneverbes ondersteunen de nierfunctie. Brandnetelblad draagt bij tot de zuivering van de huid. Een gezonde levensstijl is belangrijk evenals een evenwichtige, gevarieerde voeding.

BOBOTIE KRUIDEN

Lekkere Zuid-Afrikaanse kruidenmix voor bobotie. En wat je er zelf nog meer mee kunt bedenken. Want alhoewel de mix in eerste instantie is gemaakt voor de bekende ovenschotel.

BONENKRUID

De smaak van bonenkruid is overheersend, kruidig en peperachtig. De eenjarige soort is wat minder pikant. Bonenkruid geeft smaak aan – de naam zegt het al – bonengerechten. Verder wordt het in de Nederlandse keuken ook wel in soepen, goulash en komkommersalade gedaan.

BRANDNETEL BLAD 80 GR

Gebruiksaanwijzing: Doe het zakje in een kopje en overgiet dit met kokend water, 5-10 minuten laten trekken. Driemaal daags een kopje drinken. Mag gezoet worden.

Brandnetelthee is een heel goed hulpmiddel om extra gewicht kwijt te raken. Deze thee stimuleert namelijk de spijsvertering. Ook is het een goede stimulans voor je metabolisme. Regelmatig brandnetelthee drinken kan dus zeker helpen om wat van je overtollige kilo’s kwijt te raken.

BRUSCHETTA KRUIDEN

Met deze kruidenmix van Bruschetta kun je heel veel lekkere gerechten maken. Heerlijk om op een stokbroodje te smeren. Maar ook om over de pasta te gooien. Daarnaast kun je er ook dipper of saus mee maken.

CACAO GEMALEN

Cacaopoeder wordt gemaakt van de cacaoboon. Dit is de vrucht van de cacaoboom. Voor een poeder te verkrijgen wordt gebruik gemaakt van de massa in de cacaoboon.

CAJUN KRUIDEN met zout

Cajun kruiden is een zelfgemaakte kruid, oorspronkelijk uit Amerika. Het is een kruid dat een mengsel is van veel verschillende kruiden en specerijen, en hoort een pittige smaak te hebben.

CAJUN KRUIDEN zonder zout

Cajunkruiden is een zelfgemaakte kruid, oorspronkelijk uit Amerika. Het is een kruid dat een mengsel is van veel verschillende kruiden en specerijen, en hoort een pittige smaak te hebben.

CAYENNEPEPER GEMALEN

De stof in cayenne die de pepers zo pittig maakt is capsicum, een stof die bekent is om zijn pijnstillende werking en het werkt ontstekingsremmend. Ook is aangetoond dat capsicum hart- en vaatziekten helpt voorkomen en het verdunt vastzittend slijm in de holten van de neus en keel, waardoor dit beter afgevoerd kan worden.