Resultaat 73–84 van de 178 resultaten wordt getoond

KARWIJZAAD GEMALEN

Gedroogde karwijzaadjes hebben een anijsachtige, zoete smaak.De smaak van karwij is twee keer zo sterk als die van komijn. Daarom is het verstandig om karwij met mate te gebruiken. Karwijzaadjes zijn erg lekker in aardappel-, kaas- en meelgerechten, soepen en zuurkool

KEBAB KRUIDEN

Wij hebben al onze kruiden met zorg geselecteerd van over de hele wereld en dat proef je in onze Kebab kruiden. Jouw eten smaakt met onze kruiden niet alleen fantastisch, het ruikt ook goed, zodat jouw gasten de gerechten met onze kruiden niet snel zullen vergeten.

KELP GEMALEN

Een natuurlijk Tuana extract gemaakt van kelp, een zeewier dat een unieke combinatie van voedingsstoffen bevat, waaronder glutamine zuur en jodium. Kelp poeder kan gebruikt worden om de smaak van al je favoriete smoothies, shakes en sappen mee te verrijken en het is ook heerlijk door rauwe soepen en salades.

KEMIRIENOTEN

 Het lekkerste is om ze voor gebruik eerst even goudbruin te poffen (bijvoorbeeld 10 minuutjes in een oven van 160 graden) of even in een droge koekenpan, maar noodzakelijk is dat niet. In kleine stukjes hakken of pletten in een vijzel om ze daarna aan je stoofgerecht toe te voegen. Het maakt sauzen romig, dikker en hartig.

KENTJOER GEMALEN

Kentjour is de wortel van de aan gember verwante plant Kaempferia galanga en groeit in het gebied dat China, India en Indonesië omvat. Kentjoer, ook wel kencur of kentjur, wordt ten onrechte ook wel eens bitterwortel (van de chichorei plant) genoemd.

KENTJOER GESNEDEN

Kentjour is de wortel van de aan gember verwante plant Kaempferia galanga en groeit in het gebied dat China, India en Indonesië omvat. Kentjoer, ook wel kencur of kentjur, wordt ten onrechte ook wel eens bitterwortel (van de chichorei plant) genoemd.

KERRIE DJAWA

Kerrie djawa is een kerrie of boemboe uit de Indonesische keuken en wel uit Java om precies te zijn. Hij is samengesteld uit droge specerijen en kan dus gewoon in een afgesloten potje in een keukenkastje worden bewaard. Het geeft een heerlijk rijke geurige toets aan bijvoorbeeld nasi.

KERRIE HEET

Pittige en hete curry, ondermeer geschikt voor het maken van de traditionele Indiase-Portugese Vindaloo.De smaak van kerrie komt het beste tot zijn recht als het kruidenmengsel eerst heet gebakken wordt met bijvoorbeeld fijngesneden ui, en daarna pas de groenten of het vlees toegevoegd worden.

KERRIE HINDOESTAANS

Lekker met witte rijst en sperziebonen of met een heerlijke warme roti en pompoen! errie hindoestaans is een mengsel van een groot aantal verse kruiden en specerijen o.a. koriander, komijn, die vers gemalen en geroosterd worden; hierdoor komt het aroma van deze kruiden en specerijen optimaal tot zijn recht.

KERRIE INDIA

Lekker met witte rijst en sperziebonen of met een heerlijke warme roti en pompoen! De scherpste kerriemengsel uit India zijn afkomstig uit Madras en Kerala. De smaak van kerrie komt het beste tot zijn recht als het kruidenmengsel eerst heet gebakken wordt met bijvoorbeeld fijngesneden ui, en daarna pas de groenten of het vlees toegevoegd worden.

KERRIE MALEISISCH

Deze authentieke curry poeder uit Maleisië is lekker zacht van smaak en heerlijk geurend. Al eens Maleisisch gegeten? Probeer het anders nu. Past zeer goed bij een Maleisische kipcurry of groente-kokoscurry.

KERRIE MILD

Deze milde curry poeder is samengesteld uit kurkuma, koriander, komijn, gember, kaneel, nootmuskaat, peper, fenegriek, venkelzaad, piment, karwijzaad, kruidnagel en chilies en is mild van smaak en ideaal voor het maken van een groentecurry. Bevat geen zout of andere toevoegingen.