Resultaat 73–96 van de 178 resultaten wordt getoond

KARWIJZAAD GEMALEN

Gedroogde karwijzaadjes hebben een anijsachtige, zoete smaak.De smaak van karwij is twee keer zo sterk als die van komijn. Daarom is het verstandig om karwij met mate te gebruiken. Karwijzaadjes zijn erg lekker in aardappel-, kaas- en meelgerechten, soepen en zuurkool

KEBAB KRUIDEN

Wij hebben al onze kruiden met zorg geselecteerd van over de hele wereld en dat proef je in onze Kebab kruiden. Jouw eten smaakt met onze kruiden niet alleen fantastisch, het ruikt ook goed, zodat jouw gasten de gerechten met onze kruiden niet snel zullen vergeten.

KELP GEMALEN

Een natuurlijk Tuana extract gemaakt van kelp, een zeewier dat een unieke combinatie van voedingsstoffen bevat, waaronder glutamine zuur en jodium. Kelp poeder kan gebruikt worden om de smaak van al je favoriete smoothies, shakes en sappen mee te verrijken en het is ook heerlijk door rauwe soepen en salades.

KEMIRIENOTEN

 Het lekkerste is om ze voor gebruik eerst even goudbruin te poffen (bijvoorbeeld 10 minuutjes in een oven van 160 graden) of even in een droge koekenpan, maar noodzakelijk is dat niet. In kleine stukjes hakken of pletten in een vijzel om ze daarna aan je stoofgerecht toe te voegen. Het maakt sauzen romig, dikker en hartig.

KENTJOER GEMALEN

Kentjour is de wortel van de aan gember verwante plant Kaempferia galanga en groeit in het gebied dat China, India en Indonesië omvat. Kentjoer, ook wel kencur of kentjur, wordt ten onrechte ook wel eens bitterwortel (van de chichorei plant) genoemd.

KENTJOER GESNEDEN

Kentjour is de wortel van de aan gember verwante plant Kaempferia galanga en groeit in het gebied dat China, India en Indonesië omvat. Kentjoer, ook wel kencur of kentjur, wordt ten onrechte ook wel eens bitterwortel (van de chichorei plant) genoemd.

KERRIE DJAWA

Kerrie djawa is een kerrie of boemboe uit de Indonesische keuken en wel uit Java om precies te zijn. Hij is samengesteld uit droge specerijen en kan dus gewoon in een afgesloten potje in een keukenkastje worden bewaard. Het geeft een heerlijk rijke geurige toets aan bijvoorbeeld nasi.

KERRIE HEET

Pittige en hete curry, ondermeer geschikt voor het maken van de traditionele Indiase-Portugese Vindaloo.De smaak van kerrie komt het beste tot zijn recht als het kruidenmengsel eerst heet gebakken wordt met bijvoorbeeld fijngesneden ui, en daarna pas de groenten of het vlees toegevoegd worden.

KERRIE HINDOESTAANS

Lekker met witte rijst en sperziebonen of met een heerlijke warme roti en pompoen! errie hindoestaans is een mengsel van een groot aantal verse kruiden en specerijen o.a. koriander, komijn, die vers gemalen en geroosterd worden; hierdoor komt het aroma van deze kruiden en specerijen optimaal tot zijn recht.

KERRIE INDIA

Lekker met witte rijst en sperziebonen of met een heerlijke warme roti en pompoen! De scherpste kerriemengsel uit India zijn afkomstig uit Madras en Kerala. De smaak van kerrie komt het beste tot zijn recht als het kruidenmengsel eerst heet gebakken wordt met bijvoorbeeld fijngesneden ui, en daarna pas de groenten of het vlees toegevoegd worden.

KERRIE MALEISISCH

Deze authentieke curry poeder uit Maleisië is lekker zacht van smaak en heerlijk geurend. Al eens Maleisisch gegeten? Probeer het anders nu. Past zeer goed bij een Maleisische kipcurry of groente-kokoscurry.

KERRIE MILD

Deze milde curry poeder is samengesteld uit kurkuma, koriander, komijn, gember, kaneel, nootmuskaat, peper, fenegriek, venkelzaad, piment, karwijzaad, kruidnagel en chilies en is mild van smaak en ideaal voor het maken van een groentecurry. Bevat geen zout of andere toevoegingen. 

KERVEL BLAD

Kervel is een zachtaromatisch kruid met een ietwat zoete geur. De bladeren zijn twee- tot drievoudig geveerd, de onderzijde van de bladeren is zachtbehaard. Kervel kan in veel verschillende gerechten worden toegevoegd, van visgerechten tot aan soepen en aardappelgerechten.

KIBBEH KRUIDEN

Ethiopische kruiden is onmisbaar bij de bereiding van authentieke Ethiopische gerechten. Ze wordt gebruikt in alle gerechten waarin boter nodig is.Kibbeh is een essentieel bestanddeel ervan.

KIBBELING KRUIDEN

Kruidenmix die wordt gebruikt om kibbeling (een snack die bestaat uit stukken gesneden kabeljauw, die in een beslag word gedompeld en daarna wordt gefrituurd) op smaak te brengen. Koop deze kibbeling kruidenmix eens voor thuis en bak zelf kibbeling!

KIP KERRIE

Met de kruidenmixen voor kip kun je een heerlijke smaak geven aan kip, kipfilet en kipdelen zoals kipkarbonade en kipdrumsticks. Kip kerrie werd ooit bedacht als hét samenspel tussen kruiden en kip. Ze marineren de kip in het kruidenmengsel, laten het lekker rusten en dan: loslaten die smaak!

KNOFLOOK GRANULAAT

Knoflook granulaat fijn 0.5 tot 1 mm is makkelijk in gebruik en lekker bij vlees zoals lam en varken, bij groenten en salades en in provençaalse gerechten. Het zorgt voor een lekkere en gezonde toets aan al je gerechten.

KNOFLOOK PAPRIKA

Knoflookpeper is samengesteld uit o.a. pepers, knoflook en kruiden en specerijen. Deze krachtige mix is zeer lekker op gegrilde produkten als tonijn, gamba’s, vlees en kip. Ook gemengd met olijfolie goed te gebruiken als grillmarinade of gemengd met boter als kruidenboter.

KNOFLOOK VLOKKEN

Knoflookvlokken - Knoflook is een plant die evenals ui, prei en bieslook tot de lookfamilie behoort. De geur en smaak van knoflook is scherp en doordringend en lijkt op die van ui.

KOEK KRUIDEN

Koek kruiden dienen natuurlijk voor speculaas, maar dit mengsel wordt in de keuken ook wel in andere bereidingen gebruikt. De verhouding van de verschillende kruiden is naar eigen smaak te bepalen. Vooral kardemom en kruidnagel hebben een sterke, overheersende smaak. De grootste hoeveelheid bestaat uit kaneel.

KOKOS SNIPPERS

Heerlijk in Indiase of Thaise curries. Kokospoeder is gemaakt van vers en zuiver kokosvlees. Het vlees wordt gedroogd , ontvet en vervolgens fijn gemalen tot een blokjes.

KRENTEN

Krenten zijn gedroogde pitloze druiven van een druivenras dat hele kleine vruchten heeft. De kleur van de krent varieert van bruinachtig tot diep donkerblauw. Hoe donkerder de kleur des te zoeter de krent is.

KRUIDENBOTER KRUIDENMIX

Kruidenboter is onmisbaar bij de barbecue. En op dat stokbroodje bij de borrel. Of als je salade met een geroosterd broodje als lunch neemt. Kruidenboter kan altijd.

KRUIDNAGEL GEMALEN

Kruidnagel is een specerij met een sterke, zoete smaak. Kruidnagel wordt vermalen voor haar mooie, uitgebalanceerde smaak die heerlijk is in zoete gebakken goederen, bbq-sauzen, curries en pompoengerechten.